Kyckling och bacon gratäng

Idag gjorde jag en kanon god gratäng som hela familjen uppskattade och då har vi åtminstone 1 väldigt kräset barn. Tyvärr fick jag snabb Tina kycklingen för vi hade bara fryst så den blev lite torr men gott var det ändå.

1kg kycklingfilé
240gram bacon
2,5dl crème fraiche
Kryddor (curry, chili, cayenne peppar, paprika, salt och peppar)
Riven ost

Skär kycklingen i ca 1cm tjocka skivor och stek de klara. Lägg i en ugnsform. Skär baconen i ca 2,5cm tjocka bitar och stek lätt. Häll på kryddorna och crème fraich och låt små puttra. Häll back såsen över kycklingen och toppa med riven ost. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 20 min eller till den fått lite färg. servera med sallad.


Välkommen till min nya blogg

Detta är en blogg där jag vill samla alla mina goda recept jag provar på. Till viss del för att minnas de själv och även för att fler ska få prova på allt gott vi lagar här hemma. Den kommer även handla till viss del om mitt liv.

Till största del kommer början av bloggen innehålla recept enligt LCHF. Men det kommer även komma andra goda recept. Som tex olika bakverk osv. Men fokusen kommer från början ligga på LCHF eftersom vi nu äter enligt det här hemma för att försöka nå ett hälsosammare liv och kanske en bättre vikt :-)

Jag hoppas många kan hitta innehåll i denna blogg som passar er.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0